aaa
rss
Printvriendelijke versie
PDF

sociale alarmering

Voor wie?

Sociale alarmering verhoogt de veiligheid en zelfstandigheid van bejaarden en gehandicapten die in noodsituaties kunnen geraken en dringend hulp moeten kunnen inroepen. In bepaalde gevallen kan de sociale alarmering ertoe bijdragen dat een opname in een rusthuis uitgesteld of voorkomen wordt.

Wat?

De telefoon wordt door velen als een beveiliging ervaren. Maar wat indien je bv. valt en de telefoon niet meer bereikbaar is?

De moderne technieken bieden hierbij een oplossing, namelijk de ‘telefoongekoppelde’ alarmering. Dit alarmsysteem werkt in combinatie met de telefoon.

Degene die zich in een noodsituatie bevindt en hulp nodig heeft, drukt gewoon op het alarmknopje van het zendertje, dat aan een halskettinkje hangt. Dit systeem stelt bejaarden en gehandicapten in staat om vanuit iedere plaats in of nabij de woning, op elk moment hulp in te roepen.

De zogenaamde ‘mantelzorgers’, mensen uit de directe omgeving van de hulpvrager (kinderen, buren, familieleden of vrienden) komen hulp bieden. Dit wordt bij de aansluiting met de aangeslotenen besproken. Uiteraard moeten deze mensen ook telefonisch bereikbaar zijn.

Hoe aanvragen?

Het OCMW heeft een samenwerkingsakkoord afgesloten met het Wit-Gele Kruis. De intake, plaatsing, toezicht en facturatie gebeurt in samenwerking met het Wit-Gele Kruis.

Contacteer ons

St.-Willibrordusplein 4
3550 Heusden-Zolder
T 011 45 61 50
F 011 45 61 51
Mail ons

Openingsuren

Je kan een afspraak maken via telefoon of mail.

Ook tijdens de openingsuren kan je langskomen om een afspraak te maken.