aaa
rss
Printvriendelijke versie
PDF

FAQ thuiszorgdiensten

Wat moet ik doen om hulp te krijgen van het OCMW?

Je maakt een afspraak met een maatschappelijk werker van het OCMW van de gemeente waarin je woont.

Tot welke dienst moet ik mij wenden wanneer ik een gezinshulp nodig heb?

De thuiszorgdiensten kunnen je hiermee verder helpen. Ze zijn elke werkdag telefonisch bereikbaar. Elke maatschappelijk werker heeft vaste spreekuren en er kunnen steeds afspraken gemaakt worden voor een huisbezoek.

Wat als ik een poetshulp nodig heb?

Steeds meer mensen doen beroep op het OCMW voor poetshulp via dienstencheques wanneer ze niet meer in staat zijn om zelf te poetsen.
Er wordt voorrang gegeven aan acute tijdelijke noodsituaties en aan de meeste zorgbehoevende. Het OCMW biedt poetsdienst aan via het systeem van de dienstencheques.

Levert het OCMW maaltijden aan huis?

Het OCMW werkt samen met leveranciers van maaltijden aan huis. Van ons kan je alle info bekomen over het aanbod, de werkwijze, welke mogelijke diëten ze aanbieden, welke prijzen gehanteerd worden.

Beschikt het OCMW over serviceflats?

Ja, het OCMW beschikt over 28 serviceflats binnen de residentie Carpe Diem. Voor meer info hierover klik hier op serviceflats.

Kan ik aan het OCMW vragen om bij mij thuis klusjes uit te voeren?

Bejaarden kunnen onder bepaalde voorwaardenhulp vragen via de thuiszorgdiensten van het OCMW. Eén van de doelstellingen van deze dienst is om het dagelijkse leven en het zelfstandig blijven wonen van bejaarden te vergemakkelijken door klusjes uit te voeren en het onderhoud van de tuin te doen. Voor meer info klik hier op klusjesdienst.