aaa
rss
Printvriendelijke versie
PDF

17 oktober de werelddag van verzet tegen armoede

Ook in Heusden-Zolder blijven de armoedecijfers erg hoog. Daarom schenken we in Heusden-zolder hieraan extra aandacht op 17 oktober, de werelddag van verzet tegen armoede. Iedereen kan zijn stem laten horen !

Hang een geknoopt wit laken uit!

Gemeente en OCMW binden mee de strijd aan tegen armoede en hangen op 17 oktober een geknoopt laken uit het raam. Deze geknoopte lakens staan voor de boodschap “ontsnappen uit armoede is een zaak van iedereen”. Het laken uit het raam verbeeldt de ontsnapping. De knoop erin verwijst naar de slogan “bind mee de strijd aan tegen armoede”. 

Soep op de stoep!

Op 9 oktober 2019 zal er vanuit de werkgroep vrijetijdsparticipatie een actie doorgaan op de multiculturele markt. Vrijwilligers schenken een lekker warm kopje soep. De opbrengst van deze actie gaat naar de armoedeverenigingen in onze gemeente.

Neem deel aan de Limburgse manifestatie in Hasselt 

Voor meer info : www.17oktoberlimburg.be 

Help Sint-Vincentius helpen en breng je overbodige (propere) kleding,schoenen, speelgoed, gordijnen, huisraad, ... naar het verdeelcentrum.

Dit kan op maandag, dinsdag en woensdag van 09.00 tot 12.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur.

Of geef een doorlopende opdracht van 4 euro of meer / maand aan uw bank op rekeningnummer BE 86 0012 7583 6350. U ontvangt dan jaarlijks een fiscaal attest. Of schenk een deel van je vrije tijd aan deze vereniging.

Terug naar alle nieuws