aaa
rss
Printvriendelijke versie
PDF

aanpassingen fietspaden en oversteken aan rotonde kerk Heusden

AVW gaat in het voorjaar het fietspad aan de rotonde aanpassen en veilige fietsoversteekplaatsen buiten de rotonde voorzien.

Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt elke dag aan een veilige, vlotte en duurzame mobiliteit in Vlaanderen. De kwaliteit van de infrastructuur draagt daar uiteraard toe bij. Dit jaar pakken we daarom ook de fietspaden en oversteken aan op de rotonde aan de kerk van Heusden. Hier komen de Brugstraat, het Sint-Willibrordusplein (N719), de Koerselsebaan en de Poorthoevestraat samen.

Tot nu toe liep het fietspad nog over de rotonde, aanliggend aan de rijweg. We zullen het fietspad van de rotonde scheiden en veilige fietsoversteekplaatsen voorzien ter hoogte van de bestaande zebrapaden buiten de rotonde. De veiligheid bij het oversteken verhoogt omdat fietsers beter zichtbaar zijn voor het gemotoriseerd verkeer op de rotonde.

Deze werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd vanaf maandag 8 april 2019 tot begin mei . Men werkt overdag op weekdagen. Er wordt daarbij rekening gehouden met de carnavalsstoet van 28 april 2019.

Minderhinder maatregelen: gefaseerde uitvoering met afsluiting zijstraten

Door gefaseerd te werken, zal de verkeershinder zo beperkt mogelijk blijven. Het doorgaand verkeer op de N719 Brugstraat / Sint-Willibrordusplein zal steeds beurtelings langs de werfzone kunnen blijven rijden, met behulp van tijdelijke verkeerslichten. Hou dus wel rekening met wachttijden tijdens de spitsuren. Deze aanpak werd bepaald in samenspraak met het gemeentebestuur.

De zijstraten Koerselsebaan en Poorthoevestraat worden voor de volledige duur van de werken afgesloten van de N719. Een lokale omleiding van en naar de N719 wordt steeds aangegeven.

Voor hun veiligheid, wordt voor fietsers een plaatselijke omleiding rond de werfzone aangegeven.

De gebouwen ter hoogte van de werfzone zullen tijdens de werkuren beperkt bereikbaar zijn voor voertuigen. We raden bewoners en bezoekers aan te parkeren op wandelafstand van werfzone.

Weersgevoelig

Infrastructuurwerken zijn steeds afhankelijk van werf- en weersomstandigheden. De huidige planning kan dus steeds nog schuiven. 

plan
Klik om te vergroten

Terug naar alle nieuws