aaa
rss
Printvriendelijke versie
PDF

Seizoensgroenten en –fruit: niks dan voordelen!

Koning winter is goed in het land. Denk jij dan ook meteen aan die goeie ouwe boerenkost zoals knolselderstomp of spruiten? Goed idee!

Onze voorouders hadden al lang begrepen dat je best eet volgens de aanvoer van moeder natuur. Jammer genoeg is dat idee niet meer zo ingeburgerd. We kunnen ons niet voorstellen dat bananen, meloenen of druiven niet het ganse jaar beschikbaar zijn in de winkels. Een salade met komkommer en tomaat in de winter. Waarom niet? 

Hou rekening met seizoensgroenten en -fruit

Het is wel degelijk belangrijk om rekening te houden met wat er op dit moment in de natuur aanwezig is. De voordelen zijn meer dan het overwegen waard: de prijs is een flink stuk lager, de kwaliteit is beter en je spaart het milieu als je kiest voor lokaal. Zo verlaag je immers de vervuiling door transport en het langdurig bewaren in frigo’s.

Heb je zelf groene vingers? Dan oogst je natuurlijk zelf je groenten en fruit. Geen tuin? Geen probleem! Misschien is er wel een deeltuin of samenoogst veld in je buurt. Meer info vind je op www.velt.be/injebuurt 

Lekker van bij ons

Maar hoe is het nu precies gesteld met jouw groenteconsumptie? Krijg jij voldoende vitamines en mineralen binnen? Doe de test op www.lekkervanbijons.be/groentetest

Op www.lekkervanbijons.be ontdek je welke groenten en fruit je wanneer eet. Je vindt er seizoensrecepten of je kan je inschrijven voor een nieuwsbrief zodat je alles wekelijks in je mailbox ontvangt.

Smakelijk!

Terug naar alle nieuws