aaa
rss
Printvriendelijke versie
PDF

Wisselwerken helpt hardnekkig zitgedrag te doorbreken

Zit je meer dan 10 uur per dag? Dan loop je 35 % meer kans op (vroegtijdig) overlijden dan wie slechts 1 uur per dag zit. Veel mensen voelen zich ook minder productief en minder energiek tijden een ‘zitmarathon’. Wil je hier iets aan veranderen? Wisselwerken werkt! Wisselwerken, dat is elk half uur even rechtstaan.

Neerzitten zit ingebakken in onze cultuur. Op school zijn kinderen flink als ze stilzitten, en waarschijnlijk wordt er in jouw onderneming ook raar opgekeken als een collega even rechtstaat tijdens een vergadering. Er zijn al bedrijven die actie ondernemen, maar toch is dit nog niet wijdverspreid.

Wisselwerken werkt

Wisselwerken, dat is elk half uur even rechtstaan. Zo gaat je energiepeil de lucht in! Een kleine moeite, met bewezen effecten! Medewerkers die lang stilzitten beperken en het regelmatig onderbreken door even recht te staan, rond te stappen en te bewegen ondervinden niet alleen een positieve impact op hun fysieke gezondheid. Ze hebben meer energie, kunnen zich beter concentreren en zijn productiever.

Minder ziekteverzuim, een goede werksfeer en een positief imago zijn de bonus voor de onderneming.

Maak het verschil

Op www.wisselwerken.be vind je uitgebreide informatie en tips. Wil je zelf ook een verschil maken in jouw organisatie? Bestel op www.wisselwerken.be een gratis wisselwerkpakket met affiches en ludieke stickers. Het is niet eens zo moeilijk: 79% van de personen die wisselwerken heeft getest gaf aan dat wisselwerken haalbaar is tijdens zijn of haar dagelijks werk. Gewoon doen!

Terug naar alle nieuws