aaa
rss
Printvriendelijke versie
PDF

Eandis en Infrax zullen toegang van elektriciteitsleverancier Belpower tot hun net beëindigen

De Vlaamse distributienetbeheerders zullen de toegang van Belpower tot hun net beëindigen.

Klanten van Belpower kiezen nu best een andere elektriciteitsleverancier.

We gaven recent de Vlaamse netbeheerders de toestemming om de toegang van Belpower tot hun net te beëindigen. Eandis en Infrax geven nu aan op 12 juni de toegang voor Belpower te willen beëindigen. Vlaamse klanten van Belpower worden hierover persoonlijk door hen geïnformeerd.

Belpower heeft al geruime tijd financiële problemen en kan ook bepaalde voorwaarden uit hun contract met de netbeheerders niet naleven. Na een laatste bemiddelingspoging hebben de distributienetbeheerders de VREG gevraagd om de toestemming te krijgen om de toegang te beëindigen wanneer dat contractueel mogelijk is. Dat moment zou 12 juni zijn.

Op 14 mei hieven we ook al de leveringsvergunning van Belpower op. Op dat moment hadden zij nog de mogelijkheid om te leveren in Vlaanderen op basis van vergunningen in andere gewesten.

Als de netbeheerders effectief de toegang beëindigen op 12 juni, zal Belpower zijn leveringsactiviteiten in Vlaanderen wel moeten stopzetten.

Wat is het gevolg?

Klanten van Belpower vallen nu niet zonder elektriciteit. Belpower levert voorlopig verder. Als de distributienetbeheerders de toegang op 12 juni ontzeggen, zullen zij de klanten van Belpower tijdelijk overnemen.

Wat kunnen klanten van Belpower nu doen?

Vlaamse klanten van Belpower sluiten best zo snel mogelijk een contract met een andere elektriciteitsleverancier. Op die manier kunnen ze de periode dat ze door de netbeheerder worden beleverd zo kort mogelijk houden, of zelfs helemaal vermijden. In ieder geval is er niet meteen gevaar voor de levering van elektriciteit.

Via de V-test kunnen gezinnen en KMO’s alle energiecontracten in Vlaanderen vergelijken: www.vtest.be

Meer informatie vindt u op de website van de VREG: www.vreg.be/nl/belpower-qa

Terug naar alle nieuws