aaa
rss
Printvriendelijke versie
PDF

31 MEI, WERELDDAG ZONDER TABAK

Stoppen met roken? Gewoon doen! Voor je gezondheid én voor je portemonnee.

Gebruik de beste hulp die er is

Vergroot je kans om voor altijd te stoppen en pak het goed aan. Stoppen met roken kan het best met de hulp van een tabakoloog.

Het grootste deel van die hulp wordt terugbetaald door je ziekenfonds. Precies omdat het de beste hulp is.

Een erkende tabakoloog

Een tabakoloog is een rookstopspecialist die hiervoor een specifieke opleiding heeft gevolgd en daarvoor een erkend statuut heeft gekregen.

Hij begeleidt je en geeft je handige tips en trucjes. Hij gaat na wat roken voor je betekent en hoe je dat kan veranderen. Hij weet hoe moeilijk het kan zijn om te stoppen.

Samen leggen jullie een stopdatum vast. Hij zorgt ervoor dat je je goed voorbereidt. Dan stop je. En ook daarna begeleidt hij je nog. Zo maak je van die nieuwe start een succes.

Tabakstop

- Tabakstop is de telefoonhulplijn. Het nummer staat op je sigarettenpakje: 0800 111 00. Als je ernaar belt, krijg je gratis hulp en advies van een tabakoloog. Lees er alles over op www.tabakstop.be.

- De Tabakstop app is een gratis tool die dagelijkse ondersteuning biedt aan iedereen die een rookvrij leven wil. Lees er alles over op www.tabakstop.be.

- Via een eigen praktijk waar je terechtkan. Een tabakoloog in je buurt vinden? Ga naar www.erkendetabakologen.be.

- Of je kan in je gemeente een groepscursus stoppen met roken volgen. Dan krijg je heel veel steun van andere stoppers. Start er in jouw gemeente binnenkort een cursus? Kijk snel op www.vlaanderenstoptmetroken.be/lokaal-aanbod.

Terug naar alle nieuws