aaa
rss
Printvriendelijke versie
PDF

thuiscompagnie

Voor wie?

Thuiscompagnie Heusden-Zolder richt zich naar 5 gezinnen in armoede met kinderen. Net als de meeste mensen verlangen zij naar een thuis waar het fijn is om te wonen en hebben ze het beste voor met hun kinderen.
Zij willen ondersteuning om dit verlangen waar te maken.

Gezinnen die in armoede leven zijn uitgesloten van deelname  aan het normale maatschappelijke leven. Ze hebben het gevoel er niet bij te horen. Dat veroorzaakt kwetsuren die de situatie nog belastender maken.
Ze ervaren moeilijkheden op meerdere levensdomeinen tegelijk en hebben het gevoel dat alles uit hun handen genomen wordt. De voordelen van de maatschappelijke voorzieningen gaan aan hen voorbij.
Ze krijgen eerder te maken met de negatieve kant van hulpverlening, worden regelmatig gestigmatiseerd en kunnen meestal niet terugvallen op een steunend en gevarieerd netwerk. Voor deze gezinnen wil Thuiscompagnie werken.

Wat?

Thuiscompagnie wil gezinnen in armoede helpen om meer grip te krijgen op hun eigen leven.
Daarom is het zo belangrijk dat het gezin zelf kan aangeven wat zij willen veranderen en welke steun zij daarvoor nodig hebben.

Verzorgenden van de diensten voor gezinszorg en aanvullende thuiszorg komen aan huis. Tijdens de intakefase zoekt Thuiscompagnie samen met het gezin uit waarbij de verzorgende mag ondersteunen.
Ze kunnen helpen bij de organisatie en uitvoering van huishoudelijke taken, administratie, verzorgende taken,... De verzorgende en het gezin nemen de taken samen op.
Alle gezinsleden worden ingeschakeld, stap voor stap rekening houdend met hun draagkracht en tempo. Zo krijgen ze op termijn opnieuw energie om taken zelf op te nemen en leren ze vaardigheden bij.

Contacteer ons

St.-Willibrordusplein 4
3550 Heusden-Zolder
T 011 45 61 50
F 011 45 61 51
Mail ons

Openingsuren

Je kan een afspraak maken via telefoon of mail.

Ook tijdens de openingsuren kan je langskomen om een afspraak te maken.