trajectbegeleiding

Voor wie?

De dienst trajectbegeleiding verzekert een begeleiding op maat voor cliënten die extra hulp nodig hebben bij het zoeken naar een gepaste opleiding of tewerkstelling. Het betreft cliënten met een leefloon of een hiermee gelijkgestelde hulpverlening.

Wat?

Integrale trajectbegeleiding – maatwerk:

Samen gaan we op zoek naar jouw mogelijkheden. Vanuit de begeleiding hebben we oog voor de mogelijke hinderpalen voor tewerkstelling. Zowel gebrek aan vervoer, telefoon, kinderopvang of familiale ondersteuning kan een serieuze rem zijn, die best eerst opgelost wordt. Door het vinden van een gepaste opleiding of tewerkstelling krijg je de ruimte om arbeidsritme en andere vaardigheden op te doen en je te bekwamen in een bepaald vak.

Sociale tewerkstelling:

Wanneer we samen tot de vaststelling komen dat, ondanks de inspanningen die je leverde, gewone tewerkstelling niet haalbaar is, gaat de trajectbegeleider samen met jou op zoek naar een sociale tewerkstellingsplaats of een andere dagbesteding (we denken hierbij aan projecten zoals het Kringloopcentrum, Alternatief, de Schans, Bewel, …)

Op deze werkplaatsen krijg je als werknemer aangepaste begeleiding.

Artikel 60 § 7:

Soms kan het OCMW tijdelijk zelf als werkgever optreden. Je kan dan “in het kader van artikel 60 § 7 van de OCMW-wet” tijdelijk tewerkgesteld worden in eigen diensten van het OCMW of bij andere diensten en instellingen waarmee het OCMW samenwerkt. Zelfs een tewerkstelling in de privé-sector is mogelijk.

Intensieve nazorg:

Ook nadien kan er nog een tijdje begeleiding geboden worden. Door deze ondersteuning is de kans op succes groter.

Contacteer ons

St.-Willibrordusplein 4
3550 Heusden-Zolder
T 011 45 61 50
F 011 45 61 51
Mail ons

Openingsuren

Je kan een afspraak maken via telefoon of mail.
Ook tijdens de openingsuren kan je langskomen om een afspraak te maken.